I bestræbelserne på at bidrage til udviklingen af stærke børne- og ungdomsfodboldmiljøer i lokale klubber, har FK Viborg i samarbejde med Team Viborg og DBU sat fokus på udviklingen af unge trænere. FK Viborg arrangerer løbende trænerkurser for trænere i Viborg Kommunes fodboldklubber i samarbejde med DBU, men som noget nyt har man nu udviklet et ungtrænerkursus, som er særligt målrettet unge trænere i alderen 14-19 år.

Ungtrænerkurset giver både de unge trænere teoretisk og praktisk erfaring med en række værktøjer og øvelser, som kan bruges i trænergerningen i klubberne.

-Vi håber på, at vi gennem dette kursus kan være med til at motivere endnu flere unge til at engagere sig som trænere i klubberne. Vores tanke har været, at flere unge vil have mod på at deltage i et kursus, hvis de andre deltagere også er unge, nye trænere. Det gør det nemmere for de unge at tage aktiv del i de praktiske øvelser på banen, og de tør i højere grad at byde ind med spørgsmål og kommentarer, siger Martin Østergaard, som er FK Viborg-koordinator.

På det første kursus deltog 12 unge trænere fra Team Viborg og Viborg Søndermarken IK. Det vækker stor glæde og tilfredshed hos Poul Lauge, som er bestyrelsesmedlem og ungdomstræneransvarlig i de to klubber: 

-Vi har i Team Viborg og Viborg Søndermarken i længere tid arbejdet på at få flere unge mennesker ud at prøve trænergerningen af. Vores erfaring er, at når først de er trådt ind på den arena, så har de masser at byde ind med, også helt andre ting, end vores voksne trænere kan levere. Derfor har dette kursus, som er specielt sammensat for de unge og tilpasset deres ståsted, også været en kæmpe succes. Jeg oplevede kæmpe smil og entusiasme efter kurset.  

I forlængelse af kurset har Team Viborg og Viborg Søndermarken allerede lavet aftaler med en stor del af de unge deltagere om, at de tilknyttes som trænere for børne- og ungdomshold i klubberne.

Det første ungtrænerkursus blev afviklet over to lørdage i november og december hos Overlund GF og hos Team Viborg og Viborg Søndermarken IK. Instruktør på kurset er Peter Gandrup, som er fodboldfaglig ansvarlig for Viborg FF Top Center samt trænerinstruktør hos DBU.

Udebanetur til Thisted

Udebanetur til Thisted

Næste udekamp for Viborg FF spilles søndag den 23. september, hvo...

Hold fødselsdag med VFF

Hold fødselsdag med VFF

Hold fødselsdag sammen med klassekammeraterne, vennerne og famili...

Akkrediteringer til Nordic...

Akkrediteringer til NordicBet Liga

Arbejdende presse kan akkreditere sig til Viborg FF’s hjemmekampe...FRE D. 05/10 KL. 18.00
Sted: Energi Viborg Arena

 
23/09: Thisted FC (U)
30/09: Hvidovre (U)
05/10: HB Køge (H)
nyhedsbrev 2
knap tilmeld-dig-her
 
Energi ViborgSkilte CentretQuickpotAndelskassenPeter Larsen KaffeUPFRONT SolutionsNike
Viborg F.F. Prof. Fodbold A/S | Kirkebækvej 94 | 8800 Viborg | Tlf. 86 60 10 66 | admin@vff.dk